
Fröknäcke är så gott att jag kan börja dregla vid tanken!
När jag upptäckte att de är väldigt enkla att göra fick jag nästan hålla tillbaka några glädjetårar
Ingredienser
- 0,5 dl linfrön, hela
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 0,5 dl pumpakärnor
- 0,75 dl solroskärnor
- 1 dl vetemjöl, alt majsmjöl/dinkelmjöl/fiberhusk
- 0,5 dl kallpressad rapsolja, alt olivolja
- 1 dl hett vatten
- havssalt, och ev vallmofrön
Gör så här
- Blanda alla ingredienser, låt stå 15 min så det blir lite klibbigt.
- Lägg på ett bakplåtspapper och tryck ut lite. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tunt – blir lagom till en plåt.
- Strö över havssalt och ev vallmofrön. Tryck gärna ner lite försiktigt i smeten.
- Ca 60 min i mitten av ugnen på 150 grader.
- Skär upp direkt när du tar ut ur ugnen, eller vänta tills svalnat om du hellre vill bryta brödet i lagom bitar.
- Förvara torrt.
Njut!
Själv äter jag ett knäcke med smör och ost varje morgon… Och till goda ostar till helgen. Och som snacks istället för chips.