Taco-krydda till köttfärs eller kyckling

 

 
 
 
 
 

Många äter tacos på fredagar – impa med att göra egen krydda. Det är löjligt enkelt men det behöver inte resten av världen veta…

Gör så här

  1. Blanda kryddorna
  2. Klart att använda

Jag sa ju att det är löjligt enkelt! Nedan hittar du ingredienserna. Räcker till 500 gram köttfärs eller kyckling.

Ingredienser

  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano, finfördela genom att gnugga lite i händerna
  • 0,5 tsk koriander, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk råsocker. Mörkare socker har mer smak men socker som socker går bra.
  • Nymald svartpeppar

Jag brukar göra dubbelsats och spara hälften till nästa gång i en lufttät burk. Tänk på att kryddor tappar smak över tiden så det lönar sig inte att göra för stor sats.

Variation

Välj ancho chili för en rökigare smak, tex när du har kyckling, för att få lite omväxling.

 

Taggar: krydda, taco, taco-krydda;

Kommentera inlägget här :