Pasta med salsiccia - snabblagad favorit

 
Den här pastan är galet god. Hela familjen gav den toppbetyg vilket aldrig händer i vanliga fall! 
 
Jag utgick från ett recept på MatHem - det är som vanligt anpassat utifrån vad vi gillar och brukar ha hemma.  
 
Ingredienser (4 port)
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 0,5 tsk fryst hackad chili (öka för mer sting)
  • 1-1,5 msk fryst basilika 
  • olja att steka i
  • 1 paket färsk salsiccia (ca 4 korvar eller 400 g färs)
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 2 färska tomater, hackad i medelstora bitar / 250 g körsbärstomater, delade / 1 burk körsbärstomater
  • 1,5 dl vatten
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • salt, peppar
  • rivet citronskal 
  • pasta, gärna färsk 
  • pecorino 
Gör så här
  1. Hacka rödlök och vitlök fint. Stek försiktigt i neutral olja på medelvärme så den blir glansig men inte bränd. Du kan lägga i vitlöken lite senare då den lätt blir bränd. 
  2. Lägg i basilika och chili, stek ihop. 
  3. Lägg i salsicciafärsen. Har du korvar så ta bort skinnet och dela färsen lite innan du lägger det i stekpannan. Stek tills det är genomstekt precis som vanlig färs. 
  4. Lägg i tomatpuré, balsamvinäger, valfri tomat (endast en av dem 😊 ), vatten och grönsaksbuljong. Blanda ordentligt och låt puttra i 5-10 min. 
  5. Smaka av med lite salt och peppar. Riv lite citronskal - ta väldigt lite, smaka av innan du tar mer. Original receptet säger 0,5 citron men jag tycker hälften av det är mycket. Det är gott men smaken tar lätt över. 
  6. Koka valfri pasta.
  7. Lägg den färdiga pastan i botten av ett serveringsfat, lägg färsen ovanpå, riv pecorino över vid servering. 
Servera direkt med en enkel sallad till. 
 
Tips - Ta ett varv med pepparkvarnen över när du serverar - det ger det där lilla extra visuellt. 
Taggar: Pasta, Salsiccia;

Kommentera inlägget här :