Smarrig kycklinggratäng

 
Det här var riktigt gott! I ärlighetens namn var jag lite tveksam till den skånska senapen men det blev otroligt bra. Till och med godkänt av barnen 😊
 
Ingredienser
Kycklingfilé, ca 600 g
Salt & peppar
Smör 
 
1 dl grädde
2 dl créme fraîches 
2 msk flytande kycklingfond
2 msk skånsk senap
1 riven vitlöksklyfta 
2 krm salt
1 krm svartpeppar 
1 msk frusen basilika
 
1 tomat, tunt skivad

Lite riven ost 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader C. 

Dela filéerna i 2-4 bitar. Salta och peppra innan du hastigt steker kycklingen i smör och/eller olja. Pannan ska vara varm så att du får en snygg yta utan att kycklingen blir genomstekt. Den blir klar i ugnen sen. 

Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form, lägg på den tunt skivade tomaten. 
 
Blanda grädde, créme fraîches, senap, fond, riven vitlök, salt, peppar och basilika som du sedan häller över kycklingen. 

Avsluta med lite riven ost på toppen. 
 
Ställ in ca 20-25 min i ugnen. 

Servera med kokt ris och gröna ärtor. 
 
Smaklig spis! 


Tips Det här är en perfekt vardagsrätt eftersom den går snabbt att göra och kan förberedas. Dessutom kan du koka ris, duka och städa undan när den står i ugnen. 
 

Kommentera inlägget här :