Rabarbercurd utan ägg

 
Med rabarber i stora lass i rabatten letar jag konstant efter nya recept som innehåller rabarber - detta fick med beröm godkänt! 
 
Passar perfekt som topping på cheesecake, ringlad över glass eller som alternativ till marmelad på scones. Mmm...!
 
Vad tänker du använda den till? Ge mig fler förslag 😀
 
Ingredienser
0,5 kg rabarber
1,5 dl vatten
3 msk majsstärkelse (maizena) 
2 dl strösocker 
75-100 g smör 
 
Gör så här
Tvätta rabarbern och dela i små bitar, ca 0,5 cm tjocka. Koka rabarbern med vattnet tills rabarbern är mjuk och det ser ut som kräm. 
Sila rabarberkrämen genom en finmaskig metallsil. 
Blanda såsen/saften med stärkelsen, blanda ordentligt då du inte vill ha klumpar. Värm upp och ta av kastrullen när det börjar tjockna. Rör ner smör och socker så det får smälta. 
Häll upp i en ren burk och låt svalna. 
 
Färdigt! Förvara i kylen och använd till allt du kan tänka dig - eller njut den som den är. 
 
Tips - Använd mjölkfritt smör och curden blir vegansk/mjölkfri. 
Taggar: Curd, Mjölkfritt, Rabarber, Rabarbercurd, Vegan, glutenfri, Äggfritt;

Kommentera inlägget här :