Snabb cheesecake i glas - utan ägg

 
Denna cheesecake är både snabb och enkel att göra. Du toppar den med valfri topping - på bilden är det ljuvlig rabarbercurd vilket är en nyupptäckt favorit. 
 
Ingredienser (4-6 glas)
100 g krossade digestive kex
50 g smält smör
 
200 g färskost (typ Philadelphia)
4 msk florsocker 
1 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
 
Valfri topping (exempel nedan) 
 
Så här gör du
Blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Lägg i botten på ett glas och tryck ihop lite. Det ska vara ca 0,5 cm ihoptryckt. Det räcker till 4-6 glas beroende på deras storlek. Ställ kallt tills du lägger på fyllningen. 
 
Blanda ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. 
Vispa grädden och rör sedan försiktigt ned den i ostblandningen. 
Fördela fyllningen i glasen ovanpå kexbotten. Låt stå kallt tills servering. Beroende på vilken topping du har kan du lägga på den direkt eller när du serverar. 
 
Topping
Receptet på den gudomliga rabarbercurden utan ägg hittar du rabarbercurd
Färska bär funkar till allt! Mitt favoritbär är hallon. Frysta bär värmer du upp med lite råsocker (strösocker funkar också) och eventuellt en skvätt vatten. 
En klick sylt funkar också men ta lite mindre då det är sötare än bär eller curd. 
 
Tips - om du ska ha fest kan du förbereda detta i god tid innan och är ni många kan du utan att skämmas ha små portioner. Ovanstående räcker utan problem till 8 mindre portioner. 
 
Taggar: Cheesecake, Dessert, Färskost, Rabarber, Äggfritt;

Kommentera inlägget här :