Pannacotta – den perfekta efterrätten

Efterrätt är en perfekt avslutning på en middag i goda vänners sällskap. Och vaniljpannacotta är den ultimata efterrätten!

Kan förberedas / kan varieras / enkel att göra

Detta recept ger en väldigt god vaniljpannacotta i rätt konsistens (inte för fast och inte lös). Jag tycker det är vackert att servera i små genomskinliga glas med säsongens bär.

Vaniljpannacotta med ljumna björnbär

4-6 portioner

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 gelatinblad
  • Björnbär + råsocker (hallon blir också gott!)

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljkornen. Koka upp grädden med vaniljstång, vaniljkorn och socker.
  3. Ta av grädden från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg sedan ner dem i den varma grädden. Blanda noga – gelatinet ska smälta och fördelas i grädden.
  4. Häll upp grädden i portionsformar.
  5. Ställ in formarna i kylskåpet tills de har stelnat, gärna över natten (med plastfolie över) men det går även bra att göra på morgonen och ätas på kvällen.
  6. När det är dags att servera tar du björnbär + lite råsocker som du värmer i kastrull. Låt svalna lite innan du häller över pannacottan – serveras direkt.

Tips – dekorera med något grönt som är ätbart, tex myntablad eller basilikablad

Fråga:

Vilken är din favoritefterrätt? Även om jag älskar vaniljpannacotta och det går att variera så är jag alltid på jakt efter nya goda saker att testa.

Taggar: Dessert, Pannacotta;

Kommentera inlägget här :