Picklad rödlök

 
 
 
På hamburgaren, i tacos, på lyxiga lunchmackan, till pulled pork, i sallad, till allt som går att grilla... Jag äter picklad rödlök till det mesta för det är så vansinnigt gott - och det kan ge det där lilla extra som lyfter maten till nästa nivå. 
 
Jag har alltid gjort den själv av tre anledningar. Först för att jag inte visste var den gick att köpa och nu för att det är enkelt och billigt. 
 
Ingredienser 
3-4 rödlökar
3 dl vatten 
2 dl socker
1 dl 12% ättika
1 tsk salt 
 
Gör så här
Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Rör runt och värm sedan tills sockret har smält, ta av precis innan det börjar koka. 
 
Under tiden skalar du rödlöken och skivar den hel, dvs så du får runda skivor. Det går naturligtvis lika bra att halvera löken men det är snyggare med runda 😉
 
Tryck ner så mycket lök du kan i en ren glasburk, häll över inläggningen så löken täcks, sätt på locket och låt stå ett dygn innan servering. Öppnad burk förvaras i kylskåpet och tar vanligtvis slut innan den blir oätlig. Annars är hållbarheten typ oändlig.