Det här är ett riktigt gott alternativ till scones, vilket mina barn av någon outgrundlig anledning inte gillar särskilt mycket. De fick även godkänt när vi delade stuga i fjällen, eller mer korrekt så gillade sju av åtta bullarna, vilket var gott betyg när det ingick 4 motvallsbarn i den panelen.
Godast nybakade men funkar förvånansvärt bra även dagen efter.
Ingredienser, ca 10 st
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl grovt rågmjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1/2 dl sirap
- 3 dl (mellan)fil. Alla varianter av fil och yoghurt funkar men konsistensen kan skilja. En tunn lättfil kan du ta lite mindre av.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda mjöl, bakpulver och salt
- Rör ihop sirap och fil
- Arbeta ihop degen till en kladdig massa
- Rulla bullar (om du kan, det är kladdigt), eller ta skedar och klicka ut på bakplåtspapper på plåten.
- Doppa bullarna i rågmjöl, eller strö lite över.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min
Tack Jennie A för receptet, det har blivit en favorit här hemma!