Mumsiga havrekakor

 

Är helt klart galen i kakor för tillfället - kan det vara pga att hösten börjar smyga sig på?! 

Dessa havrekakor är mmmmmmums, de kommer försvinna i ett nafs. Om du mot förmodan får några kvar kan de frysas. 
 
Receptet är en variant av dessa havrekakor med russin.
 
Ingredienser
  • 200 g rumstemperat smör
  • 2,5 dl råsocker/rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 + 3 dl havregryn
Gör så här
Blanda smör och socker. 
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner i smöret och blanda ordentligt. 
Kör 1,5 dl havregryn i mixern så det blir mer mjöl än gryn. Blanda ner det och vanliga havregryn i smeten och blanda. Om du inte orkar/kan mixa så går det bra med 4,5 dl gryn. 

Gör 36 små runda bollar, det blir 3 bakpappersklädda plåtar med 12 kakor. Du ska inte platta ut bollarna, de smälter ut på plåten. 

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 12 min. De behöver inte få färg. 

 
Tips - Använd vågen så får du lika stora kakor som blir klara samtidigt i ugnen. 
Taggar: Havregryn, Havrekakor, Kakor;

Kommentera inlägget här :